قالب بندی بتن

قالب دیوار – مزایا، انواع و کاربردها

قالب دیوار

دیوارها بخش جدائی‌ناپذیر سازه‌های ساختمانی و صنعتی هستند. با توسعه سازه‌های بتنی، روش‌های سنتی ساخت دیوار، جای خود را به استفاده داده‌اند. قالبِ دیوار (Wall Formwork)، یک قالب بتن با قابلیت استفاده مجدد است که به صاحبان پروژه اجازه می‌دهد، دیوارهای بتنی مستحکم و مقاوم را با سطحی صاف ایجاد کنند. اجرا ، منجر به پیاده‌سازی یک سیستم مدولار می‌شود که علاوه بر ارائه طیف گسترده‌ای از مزایا، سرعت و راندمان پروژه هایی با مقیاس متوسط تا بزرگ را سبب می‌شود. علاوه بر این، این قالب را همانند قالب تونلی فرم می‌توان به صورت جداگانه تنظیم کرد تا با ساختارهای پیچیده و بارهای زیاد سازگار شود. سپنتا، در ادامه بیشتر به معرفی قالب دیوار، مزایا و قیمت خرید آن اشاره خواهد کرد.

فهرست مطالب

قالب دیوار چیست؟

قالب دیوار، همان‌طور که از نام آن پیداست، نوعی است که برای ساخت دیوار در انواع مختلفِ کاربردهای ساختمانی به کار می‌رود. این دسته می‌تواند از مواد متنوعی مانند آلومینیوم، فولاد و … ساخته شود. قالب‌های دیواری فولادی و آلومینیومی معمولاً با مشخصات خاصی پیش‌ساخته می‌شوند و پس از اولین استفاده، می‌توانند چندین بار مجدداً مورد استفاده قرار گیرند.

قالبِ دیوار اغلب مدولار است و در اشکال، اندازه‌ها، طرح‌ها و پیکربندی‌های مختلف وجود دارد و با توجه به عواملی مانند پرداخت سطح بتن موردنظر مهندسی می‎‎‌‌‌شود. می‌توان از آن برای پروژه‌های مسکونی در مقیاس کوچک تا پروژه‌های عمرانی سنگین با مقیاس بزرگ استفاده کرد. از معروف ترین قالب های فلزی دیوار می‌توان به قالب لارج پنل اشاره کرد.

قالب دیوار چیست؟

انواع سیستم قالب بندی دیوار

  • سیستم قالب بندی یک طرفه دیوار
  • سیستم قالب بندی دو طرفه دیوار

در سیستم قالب بندی دیوارهای یک طرفه به دلیل اینکه استفاده از بولت وجود ندارد ، به همین سبب برای مهار کردن فشار جانبی ، از بولت های مدفون شده در پی و بدنه دیوار و همچنین از فریم ها کانتیلیور و جک های مخصوص می توان استفاده کرد.

کاربرد های قالب دیوار

دیوار از سازه های بتنی محبوب است و کاربردهای متنوعی دارد؛ تعدادی از کاربرد های قالب‌بندی دیوار را مرور خواهیم کرد:

  • ساخت مخزن
  • ساخت حوضه آبی
  • ساخت دیوار برشی
  • ساخت نبشی دیوار
  • ساخت دیوار فونداسیون
  • ساخت دیوار تکیه‌گاه پل
  • ساخت انواع دیوارهای باربر
  • دیوار سازی در ساختمان‌های موجود
  • ساخت دیوار برای ساختمان‌های صنعتی و مسکونی

اجرای قالب دیوار بتنی

ماژول‌های قالب دیوار را می‌توان با استفاده از گیره‌ها برای نصب سریع و کارآمد دیوارهای ساختمان یا سایر سازه‌ها، به یکباره به یکدیگر متصل کرد. بسته به نوع دیوار، ماژول‌ها ممکن است به صورت عمودی با استفاده از گیره برای رسیدن به ارتفاع موردنظر به هم متصل شوند و اغلب همراه با قالب ستون و انواع دیگر برای ایجاد سریع سازه‌های بتنی چند منظوره، استفاده می‌شود.

این نوع با کیفیت، باید هم استحکام و هم پایداری بالایی داشته باشد و در عین حال نسبتاً سبک باشد. سبکی وزن به دلیل حمل‌‌و‌‌نقل و استفاده آسان از اهمیت برخوردار است. همچنین، سختی و پایداری، برای دستیابی به شکل‌دهی مطلوب ضروری است. همان‌طور که گفته شد، ممکن است قبل از رسیدن به محل پروژه از پیش ساخته شود، یا ممکن است در محل ساخته شود تا نیازهای خاص پروژه را برآورده کند.

خرید قالب دیوار

خرید قالب دیوار از جمله تصمیمات مهم در پروژه‌های ساخت و ساز محسوب می‌شود؛ توجه داشته باشید، هنگام خرید باید به کیفیت و مواد به کار رفته در ساخت قالب دیوار دقت کنید؛ آنها باید کاملا سالم و بدون ساییدگی باشند. فاقد درز باشند تا بروز نشتی و خارج شدن شیره بتن از آن غیرممکن باشد. یک راه مطمئن برای خرید، انتخاب بهترین شرکت تولید کننده قالب بتن در ایران، سپنتا می باشد. قبل از خرید محصول موردنظر خود می‌توانید از مشاوره با مهندسین ما بهره‌مند شوید و مطابق با نیاز پروژه، بهترین نوع را خریداری نمایید.

خرید قالب دیوار

قالب دیوار چوبی یا فلزی؟

قالب های بتنی دیوار می‌توانند از جنس چوب یا فلزهایی مانند فولاد و آلومینیوم ساخته شوند. اما، کدام یک بهتر است؟ درحالی‌که استفاده از فولاد و آلومینیوم اغلب به دلیل کارایی و دوام بالا، ترجیح داده می‌شوند، قالب های چوبی ممکن است انتخاب ارجح‌تری برای ساخت دیوارهایی با شکل و اندازه‌های منحصربه‌فرد باشند؛ زیرا، اغلب با تنظیمات سفارشی لازم، در محل ساخته می شوند.

همانطور که گفته شد، قالب‌های فولادی و آلومینیومی را می‌توان مجددا استفاده کرد (حتی بیش از صدها بار). در مقابل، نوع الواری اغلب فقط یکبار استفاده می‌شود. اگرچه هزینه اولیه قالب‌های دیواری فولادی یا آلومینیومی کمی بیشتر است، اما اگر قصد دارید چندین بار از آن ها استفاده کنید یا آن ها را به فروش برسانید، انواع چوبی در واقع از نظر مالی انتخاب عاقلانه‌تری هستند.

قالب دیوار های فولادی و آلومینیومی برای ماندگاری بیشتر باید به درستی نگهداری شود. نگهداری مناسب شامل استفاده از روغن‌های قبل و بعد از استفاده و همچنین، حذف بقایای بتن پس از استفاده است. علاوه بر این، قالب‌های دیواری فولادی و آلومینیومی در مدت زمانی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، باید در مکانی سرپوشیده و محافظت‌شده نگهداری شوند.

کلام آخر

به نقل از وبسایت aluminumconcreteforms.com، قالب دیوار نقش حیاتی در پروژه‌های مختلف ساخت و ساز بتنی دارد. این نوع سبب ایجاد سازه‌های بتنی دقیق و مستحکم شده و در کنار به حداقل رساندن میزان خطاها، سرعت ساخت را افزایش می‌دهد. در یک کلام، می‌تواند کارایی یک پروژه را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد.

شرکت قالب گستر سپنتا، دارای لیست گسترده‌ای از قالب‌ فلزی بتن، قالب مدولار، قالب تونل فرم، قالب لارج پنل، انواع داربست مثلثی، جک سقفی، متعلقات قالب بندی و حتی قالب بتن و جک دست دوم است؛ علاوه بر ارائه این محصولات، امکان مشاوره های تخصصی رایگان، طراحی، تولید و اجرای قالب های سفارشی نیز از دیگر خدمات مجموعه سپنتا می باشد. کافیست هم اکنون با شماره های 09121877702، 02166231071 تماس بگیرید.

17 دیدگاه در “قالب دیوار – مزایا، انواع و کاربردها

  1. غلامحسین عزیزی گفت:

    متشکرم

  2. روح الله شاکری گفت:

    شادکام و سلامت باشید

  3. جمشید فلاح گفت:

    چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم

  4. حمید سلیمی گفت:

    اینا فوق العادن

  5. سیدحسین مهرابی گفت:

    چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم

  6. حسینعلی محرابی گفت:

    مرسی

  7. امین گفت:

    چرا اینقد زیاد؟

  8. ابراهیم تقوی گفت:

    بیشتری بنویسین لطفا

  9. ابوالقاسم اشرفی گفت:

    مطلب خوبی بود همکار گرامی

  10. مهرداد مومنی گفت:

    سایتتون محشرههههه

  11. علی رضوی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنینم چجوری باهاتون ارتباط بر قرار کنم

  12. شمس گفت:

    چقد خوبین شما

  13. قاسم سعیدی گفت:

    دمتون گرم

  14. مسلم علوی گفت:

    خیلی عالی بود

  15. محمد رسولی گفت:

    مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟

  16. محمدحسین علوی گفت:

    من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم

    1. fariba گفت:

      ممنون از همراهیتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *