سیستم موسوم به قالب تونلی، یکی از روش های مورد استفاده برای اجرای ساختمان ها با سیستم دیوار باربر و سقف بتنی است. اجزای باربر اصلی در سیستم سازه ای تونل فرم جهت انتقال بارهای ثقلی و جانبی ناشی از دیوارهای برشی و دال تخت بتن آرمه کاربرد دارند. از این رو، سیستم تونل فرم در برابر انرژی های وارده، مانند انرژی لرزه ای ناشی از زلزله ها، بسیار مقاوم و مستحکم است.

جالب است بدانید، سیستم تونل فرم با وجود این سطح از استحکام، در مقایسه با ساختمان های بتن آرمه، ابعاد ظریف تر و نازک تری دارد؛ به طوری که، عملیات اجرائی شامل آرماتوربندی، قالب بندی و بتن ریزی دیوارها و سقف های بتن مسلح به صورت همزمان انجام می شود. از آن جایی که، اجرای سقف و دیوار به صورت سلولی و همزمان انجام می شود، این سیستم به نام تونلی مرسوم است. به طور کلی، در سیستم سازه ای تونل فرم، علاوه بر بالا بودن کیفیت اجرا، استحکام و عملکرد سازه، به میزان چشمگیری زمان و هزینه های پروژه نیز کاهش می یابد.

فهرست مطالب

درخواست مشاوره رایگان

    طراحی قالب تونلی فرم

    در سیستم تونل فرم به دلیل امکان ساخت اجزای مختلف به روش صنعتی، همزمانی عملیات اجرایی سقف و دیوارها و همچنین، سرعت بالای اجرای پروژه، ساختمان های بتن آرمه تونل فرم در مقایسه با سایر ساختمان های بتنی مشابه، برتری دارد. به طوری که اغلب پیمانکاران و فعالان عرصه ساخت و ساز، در پروژه های بزرگ خود به ویژه در مناطق زلزله خیز مانند ژاپن، شیلی و اخیرا ایران، از سیستم تونل فرم استفاده می کنند.

    نکته مهم در سیستم سازه ای تونل فرم، شکل پذیری مطلوب و قابلیت بی نظیر آن در برابر تحمل همزمان بارهای قائم ثقلی و بار لرزه ای جانبی است. از این رو، طراحی قالب تونل فرم، به عنوان یکی از اثرگذارترین فاکتورها در فرایند اجرای سازه های تونل فرم محسوب می شود.

    در هر ساختمانی که طراحی آن بر اساس روش ساختمان سلولی انجام شده باشد ، می توان این سیستم را به کار برد. در طراحی قالب تونل فرم، معمولا ابعاد کانال های سلولی 120 در 660 سانتیمتر تعیین می شود. این کانال ها بعد از اجرا به وسیله دیوارهای حائل به قسمت های کوچکتر تقسیم می شوند؛ همچنین، در صورت نیاز به ابعاد بیشتر از 660 سانتیمتر، از میزهای واسط برای پوشش فاصله بین دو نیم کانال سلولی، استفاده می شود. طراحی قالب های باز شو سقف درها و پنجره ها بعد از طراحی کانال های سلولی انجام می شود.

    طراحی به صورت قرینه یا متقارن، تدبیری است که سبب کاهش هزینه ها می شود؛ زیرا، این امکان را فراهم می کند تا در اجرای ساختمان از نیم ست قالب تونل فرم استفاده شود. بنابراین، وجود تقارن پس از اجرای هر نیم ست، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

    شرکت قالب گستر سپنتا در راستای پیشبرد هر چه سریعتر مراحل تولید و مونتاژ از یک تیم فنی و مهندسی کارآمد در این زمینه بهره می برد. این گروه پس از کسب تجارب بسیار در روند تولید، مونتاژ و اجرا، پس از تکمیل نقشه های معماری و سازه، بر مبنای اصول و آئین نامه های مرتبط با سیستم، بلافاصله و بدون اتلاف وقت اقدام به طراحی و تولید قالب های تونلی با مشخصات فنی مربوط به پروژه می نماید؛ این امر خود از یک سو منجر به افزایش دقت و کیفیت در کار شده و از سوی دیگر، سبب کاهش زمان انجام پروژه خواهد شد.

    تولید قالب تونل فرم

    سیستم قالب تونلی، یکی از سیستم های محبوب در پروژه های انبوه سازی است. مدت زمان ساخت و ساز با استفاده از این سیستم در کوتاه ترین زمان ممکن و با حداقل هزینه امکان پذیر است؛ همچنین، قالب تونل فرم کیفیت، مقاومت و دقت سازه بتنی را افزایش می دهد. با وجود پیشرفت های چشمگیر در فرایند تولید، بهترین شرکت تولید کننده قالب تونل فرم در ایران با استفاده از تکنولوژی های روز و مطابق با استانداردهای جهانی در تولید، استحکام و دوام آن ها را افزایش داده است. 

    شرکت قالب گستر سپنتا در راستای سرعت بخشیدن به انجام عملیات اجرایی خود در قبال پروژه های تونلی و قالب بتن به منظور جلوگیری از تاخیرات به وجود آمده در تولید و تحویل به موقع تونل فرم و قطعات جانبی آن از سوی شرکت های سازنده و همچنین، رفع مشکلات ناشی از واردات و ترخیص آن از گمرک، اقدام به تولید و ساخت تونلی در ایران نموده است که در نوع خود منحصر بفرد می باشد و به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در زمینه تولید قالب تونل فرم شناخته می شود.

    سپنتا

    اجزای تشکیل دهنده قالب تونل فرم

    سیستم تونل فرم، از اجزا و قطعاتی تشکیل شده است که در کنار هم معنا پیدا می کنند و در نهایت سازه ای مستحکم و بی نظیر را ارائه می دهند. متعلقات قالب بندی و اجزاء تشکیل دهنده قالب تونل فرم عبارتند از:

    • تراس (Ttruss)
    • لاکر یا قفل کن (Locker)
    • قالب دیوار (Wall Panel)
    • جک سقفی (Roof Jack)
    • قالب سقف (Roof Panel)
    • بازشو درب (Door Opening)
    • بازشو سقف (Roof opening)
    • چرخ ساپورت (Support Wheel)
    • قالب دیوار پشتی (Back Panel)
    • براکت پشت قالب (Back Bracket)
    • براکت دیوار بیرونی (Outer Bracket)
    • پیچ تنظیم دیوار (Wall Screw Jack)
    • میان بلت مخروطی (Conic Mid Bolt)
    • فیلر قالب دیوار (Wall Panel Adaptor)
    • فیلر قالب سقف (Roof Panel adaptor)
    • چادر برزنتی کیورینگ (Canvas for Curing)
    • رامکا و نشیمن رامکا (Ramka & Ramka Seat)
    • بلت نمره 25 و مهره بلت (Bolt Size 25 & Nut)
    • فیلر ارتفاع بیرونی (Outer Wall Panel Adaptor)
    • شاهین جابجایی بزرگ و کوچک (Transfer Hook)
    • قالب دیوار بیرونی گیبل (Gable outer Wall panel)
    • پیچ های همراستا کننده دیوار و سقف (Regulating Screw)
    • پیچ تنظیم چرخدار دیوار پشتی (Back panel wheeled prop)
    • ساپورت نگهدارنده دیوار و لوله ساپورت (Wall Support & Support Pipe)

    مونتاژ قالب تونل فرم

    یکی از مهم ترین مراحل پس از طراحی و تولید تونلی بحث مربوط به مونتاژ می باشد. چرا که یکی از عوامل اصلی در عملکرد هر چه بهتر و کارآمدتر تونلی مونتاژ صحیح این نوع قالب ها می باشد که باید مطابق با نقشه های ارائه شده برای مونتاژ صورت پذیرد.

    مونتاژ قالب های تونلی با استفاده از نقشه مونتاژ و بهره گیری از یک تیم مونتاژ حرفه ای جهت این امر، سبب افزایش عمر مفید و نیز کاهش خطاهای ناشی از بتن ریزی در سازه می گردد که این خود بخشی از پروسه کاهش هزینه و زمان اتمام پروژه می باشد. تنها یکبار آن هم در ابتدای پروژه، مونتاژ می شود و تا پایان پروژه دیگر تکرار نخواهد شد؛ در واقع، در سیستم قالب بندی تونل فرم با حذف عملیات مونتاژ تنها با جابجا کردن قالب تونلی، عملیات قالب بندی اجرا می شود.

    مراحل مونتاژ قالب تونل فرم

    مونتاژ اولیه فقط در ابتدای پروژه انجام می شود و بعد از آن تنها هدایت لازم است. مراحل مونتاژ قالب تونل فرم به شرح زیر است:

    1) قرار دادن قالب دیوار بر روی زمین

    2) بستن ساپورت و چرخ آن به قالب دیوار

    3) اتصال آداپتور قالب دیوار به وسیله سنتر یو (Center U)، به قالب دیوار؛ سنتر یو، قطعه واسطه ای است که قالب بتن را بدون ایجاد درز یا شکاف، جفت می کند.

    4) قرار دادن قالب دیوار و آداپتور آن در یک راستا به وسیله پیچ های همراستا کننده

    5) اتصال قالب سقف و آداپتور آن به قالب دیوار

    6) اتصال قالب دیواره به قالب سقف با استفاده از جک سقفی 

    7) نصب بک پنل نیم کانال یا قالب پشتی و اتصال متعلقات مورد نیاز نیم کانال مانند چرخ جکدار، پیچ رگلاژ، ارتفاع قالب دیوار، سولجر زیر سقف و …

    8) با مونتاژ نیم کانال قرینه، یک کانال آماده نصب می شود؛ در این مرحله اتصال در نیم کانال توسط لاکر یا قفل کن انجام می شود

    9) مونتاژ تراس ها و تخته کوبی فضای روی آن ها؛ تراس ها فضای کافی، برای مونتاژ، بیرون کشیدن قالب و مهار بارهای وارده به سقف بالایی را فراهم می کنند.

    10) پایان مونتاژ اولیه و انتقال قالب ها بر روی سقف جدید.

    قالب تونل فرم

    قیمت قالب تونل فرم

    بهترین قالب تونل فرم، بتواند اهداف تعریف شده پروژه شما را با بهترین کیفیت برآورده سازد. بهترین شرکت تولید کننده سیستم در ایران، با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و درجه یک، اقدام به تولید و قطعات مورد نیاز آن کرده است. از آن جایی که، می توان بارها از سیستم استفاده کرد، بهترین شرکت ساخت قالب تونل فرم در ایران، امکان اجاره و فروش قالب تونل فرم دست دوم را نیز فراهم کرده است.

    در واقع با اجاره یا خرید قالب تونل فرم دست دوم، می توانید هزینه خرید خود را تا میزان قابل توجهی کاهش دهید. برای دریافت مشاوره رایگان خرید و دریافت لیست قیمت روز آن، با شرکت قالب گستر سپنتا تماس بگیرید.

    مزایای قالب تونل فرم

    سیستم قالب های تونلی در پروژه های بتنی بسیار کارآمد هستند؛ در این سیستم دیوارها و سقف ها در یک مرحله و به صورت همزمان اجرا می شود؛ در نتیجه، سازه ای یکپارچه و منظم ایجاد می شود که دارای مزایای زیر می باشد:

    • کیفیت و دقت بالا؛
    • افزایش کیفیت سازه؛
    • ایجاد ابعاد داخلی دقیق، منظم؛
    • صرفه جویی در منابع انسانی و نیروی کار؛
    • کاهش هزینه های اجرا (حداقل تا 15 درصد)؛
    • حذف عملیات نازک کاری، سفیدکاری، نما، معماری داخلی؛
    • کاهش زمان ساخت پروژه به طور قابل توجه (حداقل تا 25 درصد)؛
    • درگیر نشدن سرمایه به مدت طولانی به دلیل کوتاه بودن زمان ساخت؛
    • مقاومت در برابر زلزله و آتش سوزی به دلیل بتن ریزی یکپارچه دیوار و سقف.
    قالب تونل فرم 1

    اجرای قالب تونل فرم

    سیستم قالب تونل فرم یکی از سیستم های مدولار است که در انواع ساختمان ها به ویژه پروژه های بزرگ مانند هتل ها، مدارس و … کاربرد دارد. جالب است بدانید، در میان روش های قالب بندی،از نظر کیفیت و سرعت اجرا نسبت به قالب ساختمانی لارج پنل برتری دارد.

    در اجرای سیستم، سازه ای تونل و یکپارچه مانند از جنس بتن ایجاد می شود. این سازه مانند در واقع، فضای خالی را پر می کند. در هر شبانه روز و به صورت 24 ساعته، قالب ها جابجا می شوند تا تونل جدید ایجاد شود. زمانی که فرایند یک طبقه تونل فرم کامل شد، قالب ها به سقف بعدی منتقل می شوند. سپس، با تکرار قالب بندی، سازه ای یکپارچه، مستحکم و مرتفع ساخته خواهد شد.

    کلام آخر

    یکی از سیستم های قالب بندی مدولار که در اکثر سازه های ساختمانی و انبوه سازی مورد استفاده قرار می گیرد، سیستم که علاوه بر کاهش زمان اجرای پروژه و هزینه ها، سرعت و کیفیت کار را تا میزان قابل توجهی افزایش می دهد. از مزیت های بی نظیر قالب تونل فرم، استفاده از آن حداقل برای پانصد بار (آن هم قبل از تعمیرات) است. می توانید پروژه های خود را به بهترین شکل ممکن از نظر زمان، هزینه و نیروی کار مدیریت کنید.

    شرکت قالب گستر سپنتا آماده است با ارائه مشاوره رایگان تخصصی، تولید، فروش و اجاره انواع قالب بتن و سایر محصولات نظیر قالب فلزی بتن، قالب های لغزنده، تخته سه لایی (پلی وود)، داربست مثلثی و … به صورت نو و دست دوم نیازهای شما را مطابق با اهداف پروژه، با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت برآورده کند.

     

     ر

    28 دیدگاه

    1. ناشناس

      سلام قیمت قالب تونل فرم امروز رو میخوام

      1. Amir_MaSepanta

        سلام بله تماس بگیرید لطفا

    2. ناشناس

      میتونید یه لیست قیمت قالب تونل فرم برام بفرستید

      1. Amir_MaSepanta

        بله لطفا با در تماس باشید

    3. ناشناس

      برای یه پروژه قالب تونل فرم میخوام
      تماس میگیرم

      1. Amir_MaSepanta

        در خدمتتون هستیم

    4. ناشناس

      کارشناسی دارید بیاید سر پروژه ما

      1. Amir_MaSepanta

        بله در خدمتتونیم تماس بگیرید تا کارشناس خدمت شما برسن

    5. مسلم شعبانی

      امکان مشاوره دارید در این زمینه؟

    6. محمود حاجی

      جواب:بستگی به نقشه داره

    7. محمدحسین افتخاری

      جواب: سلام و عرض ادب،بله این امکان وجود داره،نقشه ها رو به یکی از شماره های موجود در سایت ارسال کنید

    8. حسین سالاری

      سلام،پروژه ای داریم که نقشه هاش تازه تکمیل شده،امکان این وجود داره که با بررسی نقشه به ما کمک کنید که کدوم سیستم رو اجرا کنیم؟

    9. قاسم شریف

      ورق ها برای کدوم شرکت هستش؟

    10. جمشید رحمانیان

      جواب:بله هر زمان که تونستید بین ساعت ۷ صبح الی ۱۸ امکان بازدید وجود دارد

    11. اصغر هخامنش

      جواب:سلام،بله امکانش هستش،با هماهنگی قبلی

    12. شهرام امامی

      امکان بازدید از کارخانه وجود دارد؟

    13. هادی شکیبا

      وزن متر مربع قالب چقدر در میاد؟

    14. کریم عسگری

      جواب: سیستم ERTF و TRTF

    15. جعفر رستمی

      جواب: با توجه به نوسانات بازار کشور قیمت ها به روز هستش

    16. موسی ناصری

      جواب: ورق رویه ی قالب ها از جنس st-52 هستش

    17. عباس شجاعی

      سلام،وقت بخیر،شما قالب های کهنه رو هم اورهال میکنید،تقریبا ۲ ست هستش

    18. اصغر کرمی

      جواب: سلام،بله اورهال انجام میدیم،فقط باید قالب ها از نزدیک مشاهده بشه

    19. مهران بختیاری

      قیمت ها به چه صورت هستش؟

    20. حسینعلی بابایی

      قالب هایی که تولید میکنید چه سیستمی هستند؟

    21. حمیدرضا معصومی

      جواب:بله با شماره هایی که داخل سایت هستش تماس بگیرید

    22. روح الله رضوانی

      سلام،اگر امکانش هستش جلسه ی حضوری داشته باشیم

    23. محمدحسن نعمتی

      جواب: برای شرکت فولاد مبارکه اصفهان

    24. علی گنجی

      ورق مورد استفاده برای قالب ها چه جنسی هستش؟

    یک پاسخ یا نظر بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button